a3

buca koopa taşınış

evet şimdi birinci ders konumuz sevgili eniştemle ablamın bize yaşattığı en güzel en değerli hayallerimin rüyası büyük evdi, birden içerinde buluverdim kendimi hayat sürprizlerle dolu derler ya hem de ne sürpriz ne sürpriz. Bunları yaşamadan önce birisi gelip sen gelecekte bunları bunları yaşayacaksın dese hadi canım sende atma lütfen deyip geçerdim ama hayat bu işte insanın başına hiç düşünmeden hiç hayatla plan yapmadan aynı yıldım yağmuru düşer gibi benim de başıma iki tane sürprizli yumurtalar düştü. bu sürpriz yumurtaların ilki eniştemin bize verdiği düşlerimin düşü güzel şık büyük ev.
şimdi tam şöyle oldu sürprizli öyküm sevgili defterciğim,
 yine aylardan 25 mayıs annecimle minik evimizdeydik, annem işinde gücünde bense küçük odamda çocuk boyama defterimle boyama yapıyordum ellerim kollarım geliştirsin diye tam ben öyle boyama işinle uğraşılırken annemin telefonu çaldı arayan canım ablamdı.
anneciğim acil hazırlan biz seni 5 dakkika sonra semihle seni alıyoruz deyip kapattı telefonu,

annem bana dönüp merve ben çıkıyorum ablanlar arayıp bir yere gitmemizi gerektiğini söyledi yiğenlerim zeyneple reyyhan çizli filim sevdasında daldılar.
 ben odamda sulu boyama yaparken kızlar yanıma gelip teyze seni gerçekten tebrik ettiler. bende gülümseyek teşekkürler kızlar deyip başımı öne aşıya eğerek salladım.
hem bir yandan odamda sakince boyamı yapıyordum hem bir yandan kendi kendime bence ablamlar kendilerine yeni model ev aldılar onu anneme gösterecekler diye içimden geçiyordum sevgili defterim.
çünkü ablamın oturduğu ev menderedesdeki evi iki katlı müstakili bahçeli bir evdi tabi durum böyle olunca benim ablamda kalmam biraz karın ağrısı oluyordu, hoş abimler Gaziemir,de oturuyorlardı, onlara da kalmaya pek söylenmezdi ablamla abim bana sistem ediyordu, neden hiç bize kalmaya gelmiyorsun diye bende hep aynı sözü tekrarlayıp duruyordum, abiciğim ben evimde mutluyum, ablacığım ben evimde mutluyum diye onlar da bu düşüncemi anlayışla karşılıyorlardı canım kardeşlerim benim.
konuya tekrar dönecek olursak müjde gelişme şu ki günün bombası geliyor hazır mısın sevgili deftercan geliyor geliyor ve geldi,
meğer sevgili ablamla eniştemin büyük sürprizi bize verdiği boca toop,ta büyük asansörlü evmiş tabi bunu duyunca kulaklarıma inanamadım sevinicimden havalara uçtum sanki iki omuzumda beni duyan iki peri vardı ne diliyorsam onu gerçekleştiriyorlardı mutluydum sanki güzel bir rüyanın içinde yaşıyor gibiydim ama rüya değil gerçeğin tam ortadaydım artık benim de geniş kocaman odam olacaktı rahatça her yere gidecektik yokuş değildi yollar sözün kısası ben artık rahat hareket edecektim iki gün içinde yeni evimize mutlu mesut bir şekilde taşındık babamdan ayrıydım belki ama onun yokluğunu hissetmeyecek abimle eniştem vardı onların hakkını asla ödeyemem.
sevgili eniştem ablamla annem evi temizlik yapıyorken kızlarla oturduğumuz odaya kedi gibi giren eniştem sessiz bir biçimde kızlar size dondurma aldım lütfen çabucak yiyin anneniz görmesin deyip benim önümde bez yayıp dondurmamı verdi ben de canım eniştem benim çok teşekkür ederim deyip cuk diye dondurmayı midemime gömdüm çok şanslıydım böyle en özel paya biçmez ailem olduğundan.

Comments are closed.